Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

TASKE

Uzeti 1/2 kgr. brašna (najbolje oštrog), 2 jajeta, vode po potrebi (oko 2 dcl. približno) da se dobije testo tvrdo za razvijanje. Testo se razvije na površini posutoj brašnom, debljine 3 - 4 mm. Pekmezom se filuje na razmaku od oko 3 - 4 cm, presavije delom testa i prstima pritisne oko gomilice pekmeza. Sada se seče na kocke veličine 5 x 5 ili 6 x 6 cm. To se po pravilu radi “radlom”, reckastim točkicem sa drškom, ali može i običnim nožem.
Taske se ukuvavaju u slanu kipuću vodu i kuvaju kao i šufnudle. I taske se oprane i ocedjene stavljaju na uprženu prezlu.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.