Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

ŠUFLE OD MEŠANIH PEČURAKA

Sastojci:

30 dg mešanih pečuraka
1 glavica luka
4 jaja
2,5 dl mleka
5 dg narendanog sira trapista
2 kašike brašna
2 kašike prezli
1 kašika maslaca
morski oraščić
ulje, so

sufle od mesanih pecuraka

Priprema:

Pečurke pažljivo očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na maslacu popržite luk, dodajte narezane pečurke, posolite i pirjajte da pečurke omekšaju i da tečnost, koju za vreme pirjanja puste, ispari. Zatim pečurke posipajte brašnom, zalijte mlekom i lagano kuvajte do gustine sosa. Maknite potom s vatre, pa kada se ohladi, umešajte rendani sir i morski oraščić, umućene žumance i čvrsti sneg od belanaca. U prikladnu, ranije zamašćenu i prezlama posutu posudu, ulijte pripremljenu smesu do 3 visine, odmah stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 30-35 minuta, odnosno da se sufle podigne i površina pozlati.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.