Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

ROLAT SA BANANAMA

Sastojci:

Za koru:
5 kom. jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kes. praška za pecivo
1 kašika kakaa

Za fil:
1 l mleka
6 kašika brašna
7 kašika šećera
2 vanil šećera
250 g butera
200 g šećera u prahu

Ostali materijal:
2 banane
2 kes. šlaga
1 učvrščivač za šlag
žuta prehrambena boja
Način pripreme:
Žumanca umutiti sa šećerom, dodati prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo, kakao, promešati i dodati umućena belanca. Masu izjednačiti i sipati u tepsiju postavljenu papirom za pečenje. Peći na 220°C 10 min, smanjiti temperaturu na 200°C i nastaviti s pečenjem još 12-15 min u zavisnosti od šporeta.
Pečenu koru zajedno sa papirom na kome se pekla, staviti na čistu, hladnom vodom nakvašenu kuhinjsku krpu. Uviti rolat i ostaviti da se ohladi. Za to vreme pripremiti fil, kojim kasnije premazati ohlađen rolat.

Fil: od navedene količine mleka, oduzeti 4-5 kašika i istim preliti pomešano brašno, šećer i vanilin šećer (masu izjednačiti). Ostalo mleko staviti da provri, pomeriti sa ringle i dodati mu pripremljenu masu. Promešati, vratiti na šporet i uz uzastopno mešanje kuvati dok se masa ne zgusne (brzo ide). Skloniti sa ringle, ostaviti da se ohladi. Dok se masa hladi, povremeno je promešati, da se ne bi stvorila na površini kožica.
Umutiti puter sa šećerom u prahu, pomešati sa ohlađenom kremom, lepo izjednačiti i naneti 2/3 iste na ohlađenu koru – rolat. Po sredini rolata postaviti dve oljuštene banane, rolat uviti, malo rukom pritisnuti i ostatkom kreme (1/3) premazati ceo rolat. Ostaviti u frižider 30 min, pa premazati celu površinu rolata umućenim žutim šlagom tj. šlagom kome dodati učvrščivač i malo žute prehrambene boje.
Ovako pripremljen rolat, vratiti u frižider i ostaviti ga do služenja najmanje 2 sata da stoji.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch