Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

ROLAT OD VANILE

Sastojci:
3 jaja
3 kašike tople vode
160 grama šećera
1 kesica vanilin šećera
100 grama brašna
1 kesica praška za pecivo

Fil

2 kesice šlag-krema od vanile
1 kesica šlag-pene
1 kesica vanilin šećera
2-3 kapi ruma
Način pripreme:
Penasto umutiti žumanca sa vodom, šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno sa praškom za pecivo i tvrdo ulupan sneg od 3 belanca. Namastiti pleh i posuti brašnom, pa sipati testo (ne deblje od jednog prsta) i peći na jakoj temperaturi 10 minuta. Pripremiti čistu veliku salvetu, izvaditi testo na salvetu i odmah ga saviti u rolat, pa ga ostaviti da se ohladi.

Umutiti šlag-krem od vanile prema uputstvu sa kesice. Takođe, umutiti šlag penu i dodati jednu kesicu vanilin šećera i 2-3 kapi ruma.

Ohlađeni rolat razviti, jednako premazati filom i opet saviti. Ostatkom krema filovati rolat i sa spoljne strane. Ukrasiti ga umućenim šlagom i slatkom od trešanja ili višanja, kao na slici.
rolat od vanile

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch