Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

ROLAT OD JABUKA SA VINOM I ČOKOLADOM

Sastojci:

6 kiselih jabuka
250 g. oraha
200 g. čokolade za kuvanje
50 g. prezle
200 g. šećera
1 jaje
50 g. putera
1 limun
200 ml. crnog vina
500 g. kora za pitu
Način pripreme:
Krupno izrendati jabuke i izmešati sa prezlom, šećerom, mlevenim orasima i sokom od limuna.
Staviti tri kore, jednu na drugu i poprskati otopljenim puterom. Naneti fil i uviti rolat. Isti postupak ponoviti sa preostalim korama i filom. Sve rolate premazati jajetom.
Peći 30 min.na 220°C.
Na šporetu sjediniti preostali puter, crno vino i čokoladu. Preliv prohladiti. Rolat iseći koso i preliti pre služenja. Ako se ne premaže jajetom, može biti posan kolač.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch