Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

PRAZILUK SA PARADAJZOM

Sastojci:

Pola kg belih delova praziluka, šolja maslinovog ulja, šolja gustog soka od paradajza, mleveni biber, origano.

Priprema:

Svaki komad praziluka preseče se po sredini i sečenim delom položi po plehu ili đuveču. Komadi se slažu jedan do drugog, a ne jedan preko drugog. Pospe se biberom, prelije uljem i nalije vodom da praziluk bude potpuno pokriven. Zatvori se folijom i ostavi na tihoj vatri oko 1 sat da se krčka. Skine se folija i bez folije se kuva nekoliko minuta dok voda ne ispari. Pospe se origanom i prelije paradajzom. Stavi se u zagrejanu rernu desetak minuta. Služi se topao ili hladan.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.