Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

POHOVANE PALAČINKE

Potrebno:

1/2 l mleka,
1/2 l vode,
2 jajeta,
malo soli,
brašna po potrebi,
1kg piletine,
2 glavice crnog luka,
so, biber, senf,
peršunov list, kiseli krastavci
Priprema:

Umesiti testo za palačinke i ispeći ih. Palačinke peći tanko i ostaviti ih da se ohlade malo

Fill:
Obariti pola pileta (oko 1 kg mesa). Kada se piletina ohladi, odvojiti od kostiju i samleti na mašini za meso.
Oljuštiti 2 glavice crnog luka, sitno iseckati i propržiti na ulju. Kad se luk uprži dodati samleveno pileće meso i još desetak minuta dinstati. U izdinstanu masu dodati soli po ukusu, malo bibera, dve kašičice senfa i sitno seckanu vezu peršunovog lista. Na kraju dodati 3-4 srednje rendana kisela krastavčica.

Filovanje

Na sredinu palačinke staviti kašiku fila i rastanjiti u obliku kocke velicine 4x4cm. Preklopiti levu i desnu
stranu palačinke ka sredini, a potom odozgo i odozdo, tako da se dobije kocka.
Palačinke u obliku kocke slagati na tacnu s tim da im je preklop na dole. Ostaviti u frižideru da
odstoje makar jedan sat , a onda ih pohovati . Pohovanje vršiti na klasičan način-najpre u brašno,
potom u razmuceno jaje.

Ovako pripremljene palačinke možete pripremiti i ranije i složene na tacni ostaviti u zamrzivač.
Kada vam zatrebaju za posluženje izvadite ih iz zamrzivača jedan sat ranije i pred služenje ih samo ispohujete.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch