Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

PITA ZELJANICA - II

Pripremite (za 4-6 osoba):

60 dg tankog testa za savijaču,
60 dg svežega kravljeg sira,
15 dg pavlake,
60 dg svežeg ili 17 dg zamrznutog spanaća,
2 dl ulja,
2 dl mleka,
2 dl kiselog mleka,
1 dcl mineralne vode,
5 jaja,
1 kašika Vegete,
so


Jaja dobro razmutite, dodajte grubo narendan kravlji sir, pavlake, mleko, kiselo mleko, pa prokuvan, oceđen i naseckan spanać, mineralnu vodu, Vegetu i po potrebi malo soli. Sve dobro promešajte. Pleh namažite uljem, obložite listom testa tako da na sve četiri strane viri iz pleha. Poprskajte uljem, pa na isti način složite još jedan list i tanko premažite pripremljenim filom. Ponovno stavite list testa i tako nastavite slagati naizmenično dok ne potrošite i testo i fil. Na kraju preklopite rubove testa i poprskajte uljem.
Odozgo stavite još 2-3 lista testa, ponovno nauljite i stavite peći na 200-220C oko 1 sat (u parnoj rerni na intervalnom pečenju na 180 C 35 min.). Pečenu pitu narežite na veće kocke i poslužite
toplu.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Registujte domene po povoljnoj ceni. U kontrol panelu imate potpunu kontrolu nad domenima čak iako nemate predznanje ili ste napredni korisnik. Pomoću Sitebuilder-a možete napraviti Vaš sajt - brzo i lako bez ikakvog predhodnog znanja. Jednim klikom možete pokrenuti blog ili web prodavnicu (alat je jednostavan za korišćenje i odmah možete početi sa prodajom Vaših proizvoda).

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Top blogova