Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

PITA RUŽA

Ovaj naziv je dobila jer svako parče pite izgleda kao lepa procvetala ruža.

Sastojci:

500 gr. tankih kora za pitu,
4 jaja,
00-400 gr. sira,
1 kisela pavlaka,
2 žumanca,
ulje


Priprema:

Sir, 4 žumanca i malo ulja promešamo viljuškom. Od belanaca (svih) ulupamo čvrst sneg pa pažljivo sjedinimo sa sirom i žumancima. Kore filujemo, slažemo jednu na drugu i tako dok ne potrošimo polovinu. Sada sve umotamo u rolat i sečemo na debljinu 2-3 prsta, redjamo parčiće na podmazan pleh a u svako parče tj. ružu stavimo po kašiku pavlake u koju smo dodali 2 žumanca. Nastavimo da slažemo kore dok ne upotrebimo i drugu polovinu tj. od samog početka vodimo racuna da ruže ne budu prevelike.
Sve ruže jos malo pospemo uljem i pečemo u rerni na 220 C dok ne postanu zlatnozute.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.