Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

PITA OD PRAZILUKA

Potrebno je :
500gr kora za gibanicu ili debljih za pitu (ne onih sasvim tankih) i ulje.

Ako pravite kore, potrebno je 6 kora malo većih od veličine tepsije koja bi trebalo da bude okrugla. Naredja se pola kora odozdo, premazanih uljem u svakom sloju. Kore se redjaju tako da prelaze preko ivica tepsije. Stavi se sav fil i rasporedi ravnomerno, a onda se prekrija ostalim korama, ponovo premazanim uljem. Ivice koje preostaju se iseku ili podviju na gornju površinu pite i malo viljuškom pritisnu, a može se ostacima kora pita ukrasiti. Pite se pre pečenja malo nožem zaseku i premazu uljem. Po vadjenju iz rerne, poprskaju se malo vodom i pokriju salvetom.

Fil:
750gr praziluka
200gr sira (feta ili slicno)
2 glavice luka
2 jaja,
mirodjija, so, biber, maslinovo ulje (ili obično, naravno po zelji).
Luk se isecka sitno a prasiluk na kolutove od po 1cm. Seckani luk se proprži na ulju, doda se praziluk, začini i sve zajedno se dinsta oko 10 minuta. Doda se sir i skloni se sa vatre da se malo prohladi a zatim se dodaju i jaja. Filom se puni pita kao što je gore opisano. peče se na 180 stepeni oko 45 min.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Registujte domene po povoljnoj ceni. U kontrol panelu imate potpunu kontrolu nad domenima čak iako nemate predznanje ili ste napredni korisnik. Pomoću Sitebuilder-a možete napraviti Vaš sajt - brzo i lako bez ikakvog predhodnog znanja. Jednim klikom možete pokrenuti blog ili web prodavnicu (alat je jednostavan za korišćenje i odmah možete početi sa prodajom Vaših proizvoda).

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Top blogova