Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

PALAČINKE SA GRILIJAŠ KREMOM

Potrebno za testo:

300gr. brašna
2 jajeta
1/2 l. mleka
malo soli

Potrebno za grilijaš:

100gr. kristal šećera
kesica vanilin šećera
50gr. badema ili lešnika
malo ulja

Potrebno za krem:

1/2 l mleka
4 jajeta
125gr. šećera
pola šipke vanile ili vanilin šećer
50gr. brašna
1dl. maraskina
Priprema:

Zamesiti testo od jaja, mleka, brašna i trunke soli.
Za grilijaš masu u manju posudu staviti šećer, vanilin šećer, nekoliko kapi vode i zagrevati dok šećer ne požuti,
dodati iseckan badem ili lešnike, izmešati i vruće izručiti na tanjir ili pleh namazan uljem. Kada se ohladi,
izlomiti na komadiće i istucati ili samleti.
Za krem, umutiti jaja sa šećerom i brašnom, postepeno dodavati provrelo mleko i mešati na slaboj temperaturi
dok se ne stegne. Kad se ohladi, umešati grilijaš i maraskino. pržiti palačinke, svaku premazati kremom,
preklapati na četvoro i redjati u podmazanu vatrostalnu ciniju. Posuti šećerom u prahu i zapeći u umereno
zagrejanoj pećnici.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Registujte domene po povoljnoj ceni. U kontrol panelu imate potpunu kontrolu nad domenima čak iako nemate predznanje ili ste napredni korisnik. Pomoću Sitebuilder-a možete napraviti Vaš sajt - brzo i lako bez ikakvog predhodnog znanja. Jednim klikom možete pokrenuti blog ili web prodavnicu (alat je jednostavan za korišćenje i odmah možete početi sa prodajom Vaših proizvoda).

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Top blogova