Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

OPŠTE NAPOMENE VEZANE ZA KUVANJE BILO KOG SLATKOG

Za slatko (a takođe pekmeze u džemove) najbolje je imati široku i veliku šerpu, jer se obično ne kuva količina manja od 2 kilograma. Prilikom kuvanja slatkog,
pena se mora češće pokupiti i s vremena na vreme, neophodno je da se protrese sud i skine pena s jednog kraja. Prilikom kuvanja ne sme se mešati svako slatko varjačom,
jer će se zrna raspasti. Slatko je kuvano kada se uzme kašikom malo safta i kada iz nje padaju dve kapi jedna za drugom. Čim je slatko kuvano šerpu prekriti vlažnom čistom
salvetom i ostaviti da prenoći, i tek sutradan sipati u tegle i povezati celofanom.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.