Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

NJOKE

Potrebno:

oko 0,5 kg krompira (belog),
dva jaja,
so,
30-ak gr putera,
i brasna po potrebi.

Postupak:

Skuvati krompir u posoljenoj vodi,izgnjeciti ga i dodati puter,jaja i brašno koliko je potrebno da se napravi srednje meko testo(jos uvijek se treba lepiti za ruke).Uzeti šaku testa i na površini posutoj brašnom jos malo umesiti,oblikovati valjak,rezati njoke i malo ih pritisnuti viljuškom da lakše zadrže umak.Kuvati ih u provreloj i posoljenoj vodi dok ne isplivaju na povrsinu.Odmah izvaditi i staviti novu turu.Uz njoke se mogu služiti svi umaci koji vam padnu na pamet slatki ili slani.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.