Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

MUSAKA OD PL.PATLIDŽANA NA GASKONJSKI NAČIN

Nekoliko pl.patlidžana iseći na šnite, posoliti krupnom solju i ostaviti 1 sat, da puste vodu. Samleti 750 gr jagnjećeg mesa od plećke. Na malo maslinovog ulja propržiti 1 glavicu seckanog crnog luka, 2 čena izgnječena belog luka i malo sveže majčine dušice. Preliti sa dosta belog vina, pustiti da provri, pa dodati mleveno meso, nekoliko paradajza sečenih na kolutove i listove peršunovog lista (samo otkinuti sa peteljke). Promešati i na tihoj vatri pustiti da se dinsta, dok tečnost ne ispari. Ocediti pl.patlidzan i kriške pržiti sa obe strane na maslinovom ulju. U posudi za pečenje redjati kriške pl.patlidžana, pa red dinstanog mesa i tako dok se masa ne utroši. Napraviti redji bešamel sos od malo butera i brašna (da se proprži), pa naliti mlekom i skuvati. U bešamel nastrugati malo oraščića. Preliti besamel sos odozgo, preko završnog reda pl.patlidzana
i zapeći u rerni (oko 10 minuta).

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch