Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

MORSKA RIBA U PIKANTNOM SOSU

Potrebno je:
filet morske ribe (plava, oslić, škarpina, zubatac) po osobi,
3 - 4 kašike maslinovog ulja,
glavica crnog luka, isecenog na rebarca,
4 - 5 češnjeva belog luka, isečenog na listiće,
2 grane celera (ili 1 manji celer) isečene na kocke (krupnije),
5 - 6 paradajza, isečenih na kocke,
15 - tak kapri,
10 - tak maslinki, očišćenih od koštice i krupno isečenih,
5 dl belog vina,
1 kašika tucane paprike,
so, biber
U teflonskom tiganju prodinstati crni luk na maslinovom ulju (2 - 3 kašike). Dodati beli luk, nastaviti sa dinstanjem.
Dodati celer, posoliti i pobiberiti. Dinstati 3 - 4 minuta. Dodati paradajz, opet posoliti i pobiberiti i dinstati 3 - 4 minuta, uz stalno mešanje. Dodati kapre, maslinke i tucanu papriku. Promešati. U drugom tiganju na ostatku maslinovog ulja kratko propržiti posoljene i pobiberene filete ribe, sa obe strane. Ribu staviti u tiganj sa povrćem, preko povrća, i naliti belim vinom. Poklopiti i na tihoj vatri i kuvati 15 - tak minuta, povremeno protresajući tiganj.

Služiti uz obareni krompir, najbolje mladi.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Registujte domene po povoljnoj ceni. U kontrol panelu imate potpunu kontrolu nad domenima čak iako nemate predznanje ili ste napredni korisnik. Pomoću Sitebuilder-a možete napraviti Vaš sajt - brzo i lako bez ikakvog predhodnog znanja. Jednim klikom možete pokrenuti blog ili web prodavnicu (alat je jednostavan za korišćenje i odmah možete početi sa prodajom Vaših proizvoda).

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Top blogova