Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

MALI KORISNI KUĆNI SAVETI

- Mikrotalasnu pećniću ne treba koristiti za spremanje hrane nego SAMO ZA NJENO PODGREVANJE.
U njoj se NE SME KORISTITI METALNO POSUĐE - sve ostalo je dozvoljeno. Ipak, treba izbegavati
plastične sudove, zbog opasnosti od topljenja. Znači - PORCELAN, KERAMIKA i STAKLO.

- Sud u kojem je zagorelo jelo najlakše ćete oprati ako u njega nalijete slanu vodu i ostavite da odstoji
nekoliko sati. Proces možete ubrzati ako slanu vodu u šerpi zagrejete i ostavite da ključa nekoliko minuta.


- Talog sa posuđa uklonićete ako u posuđe sipate mešavinu sirćeta i soli i ostavite da stoji oko dva sata.

- Tup nož naoštrićete ako sečivom nekoliko puta pređete preko ispupčenog oboda na dnu porculanskog tanjira.

- Kada se čaše zaglave jedna u drugoj donju čašu spustite u toplu vodu, a u gornju uspite hladnu vodu i... To je to!

- Da čaša ne bi pukla kada u nju uspete vruću tečnost čašu postavite na drvenu podlogu i vlažan salvet, a u nju
stavite kašičicu. Pre sipanja možete takođe čašu zagrejati na pari.

- Da vrata ne bi škripala, a fijoke zapinjale preko šarki i mesta gde zapinje pređite grafitnom olovkom.

- Prozore ćete lakše oprati i postići bolji sjaj ako u vodu za pranje dodate šaku soli.

- Starom ćilimu povratićete boju ako ga pospete sitnom solju, dobro očetkate, istrljate mokrom krpom i kad
se osuši usisate.

- Da cveće brzo ne uvene U vodu za cveće dodajte jedan aspirin. Svaki dan podsecite drške 1-2 cm. Cveću koje
je već počelo da vene zamočite 1/3 stabljika u ključalu vodu i ostavite dok se voda ne ohladi. Popareni deo
stabljika odsecite, a cveće stavite u svežu vodu. Ako baš "ne upali"... Cveće je ionako već počelo da vene!

- Veštačko cveće se najbolje čisti od prašine fenom za kosu.

- Abažuri za lampu od tekstilnih materijala najbolje se čiste od prašine fenom za kosu ili usisivačem, tako što
ćemo ga smanjiti na minimum i skinuti papučicu, tako da ostane samo cev.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.