Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

LEDENE KOCKE

Potrebno:
7 belanaca,  7kašika šećera i to izmutiti, kada je dovoljno gusto dodati
7 kašika brašna, 1/2 praska za pecivo.  To sve staviti da se peče i kada je gotovo preliti sa 0,2 L vreloga /prokuvanog/ mleka u koje se doda 1 kašika šećera.

FIL:
Skuvati 0,5 L mleka sa 7 kašika šećera /sve dok se šećer ne otopi/ zatim u 0,2L mleka stavi 6 kašika brašna i to izmesaj sa mikserom, te sipaj u kipuće mleko i lagano mešaj da ne zagori, zatim dodaj 7 izradjenih žumanaca i 2 vanila šećera. Kada se fil prohladi dodaj 1 ceo izradjen margarin. Na ispečen biskvit /ohladjen/ stavi fil te ga posle toga ostavi u frižider. Po želji se može izrendati i malo čokolade za kuvanje ili staviti šlaga.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.