Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KROFNICE SA ČOKOLADOM

Sastojci:

110gr. brašna
1/4 kašičica soli
175gr. vode
3 jaja
750ml sladoleda od vanile

Za preliv:

275gr. čokolade za kuvanje
120ml mlake vode
Priprema:

Zagrejte rernu na 200C.Podmažite pleh.Prosejte brašno na papir ili foliju. Otopite čokoladu sa vodom na pari(u posudu sa duplim dnom ili jednostavno u posudu koju se stavili iznad druge posude sa ključalom vodom). Mešajte dok se ne otopi i izjednači.Držite na toplom.
U šerpi srednje veličine zagrejte vodu i maslac do ključanja.Skinite sa vatre i dodajte brašno i so sa papira. Mešajte varjacom 1min. dok se ne umuti i smesa počne da se odvaja od zida šerpe,zatim stavite na slabu vatru i kuvajte oko 2 min.,sve vreme muteći.
Sklonite sa vatre. Umutite jedno po jedno jaje u maloj činiji i dodajte u posudu sa brašnom,dobro muteći posle svakog. Treba da dobijete sjajnu,meku masu koja se odvaja od zida šerpe i polako pada kad se ispusti iz kašike. Podelite pomoću kašike na 12 loptica i redjajte ih na pripremljen pleh. Pecite 25-30min.-dok ne dobije zlatnu-braon boju. Izvadite iz rerne i svaku malo zasecite da izadje para.Vratite u rernu,isključite i ostavite da se osuše ne zatvarajući vrata rerne.
Izvaditi sladoled iz zamrzivača i ostavite 10-tak minuta da omekša.Podelite krofnice na pola i u svaku stavite malo sladoleda. Prelijte čokoladom i odmah služite

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch