Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KROASANI


Testo:
600 gr brašna,
2 kašičice soli,
1 kašičica šećera,
1 kašika meda,
4 dcl mlakog mleka u kome je podignut kvasac (1 pakovanje od 25 gr).


Testo pustiti da uskisne (najbolje u najlon kesi), pa se izruči na površinu posutu brašnom i
podeli na 2 dela, a zatim svaki na po 5 delova. Svaki od ovih 10 delova se razvuče na veličinu
tanjirića i premaže razmekšanim margarinom. Sada se po 5 lepinja slože jedna preko druge na
2 gomile. Gornje lepinje se ne premazuju margarinom. Pustiti da odstoji 15 minuta, pa obe
nasložene gomile razviti u krug, tako da testo bude debljine oko 4-5 mm. Svaka se zrakasto
iseče na po 16 delova, tako da se dobije materijal za ukupno 16 kroasana. Ovako formirani
delovi mogu se filovati slano ili slatko, pa se uvijaju u kiflice.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.