Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KREM OD PRAZILUKA

Očistiti i dobro oprati samo bele delove praziluka. Pripremiti bujon od povrća. Ocediti bujon, pa u bujonu
kuvati iseckani praziluk i krompir isečen na kockice. Posoliti, dodati seckanog crnog luka (najbolje mladog)
i malo butera. Kuvati 20 - 25 minuta. Kada se skuva, izmiksirati mikserom i propasirati. Ne treba da bude
previse gusto, ali ni retko.
U tiganju na malo ulja prodinstati zelenu papriku sitno seckanu i seckani beli luk. Ko voli, moze uz ovo
da prodinsta i seckani sveži bakalar (ili suseni, prethodno namočen 24 sata u vodu, da nabubri).
Pri serviranju, bujon odozgo posuti sa ovom izdinstanom mešavinom. Sevira se toplo.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.