Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KOTOPITA- PITA OD PILETINE SA KESTENOM

Potrebno je :
500gr kora za gibanicu ili debljih za pitu (ne onih sasvim tankih) i ulje.

Ako pravite kore, potrebno je 6 kora malo većih od veličine tepsije koja bi trebalo da bude okrugla. Naredja se pola kora odozdo, premazanih uljem u svakom sloju. Kore se redjaju tako da prelaze preko ivica tepsije.Stavi se sav fil i rasporedi ravnomerno, a onda se prekrija ostalim korama, ponovo premazanim uljem. Ivice koje preostaju se iseku ili podviju na gornju površinu pite i malo viljuškom pritisnu, a može se ostacima kora pita ukrasiti. Pite se pre pečenja malo nožem zaseku i premazu uljem. Po vadjenju iz rerne, poprskaju se malo vodom i
pokriju salvetom.

Fil:
700gr piletine seckane na komadiće,
2 glavica luka,
200gr skuvanih oljuštenih kestena,
šaka crnog suvog grozdja,
200gr pavlake,
pola čaše belog vina,
2 jaje
peršun, biber, so, oraščić i ulje.
Luk se proprži pa se doda pile da se prodinsta malo."Ugasi" se vinom i ostavi da se malo ohladi. Umeša se pavlaka, kesten, suvo groždje, jaja i začini. Napuni se pita, peče se na 180 stepeni oko 40 minuta. Probajte sa bilo kojim korama, može i sa lisnatim testom.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch