Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KOTLETI SA KARFIOLOM I SOSOM OD JAJA

Samleti oko 1/2 kgr telećeg mesa od buta, pa dodati veliku zemičku nakvašenu i ocedjenu od vode, 50 gr dimljene mesnate slanine isečene na sitne kocke, 1 jaje, osoliti i pobiberiti. Izraditi masu dobro, pa formirati okrugle kotlete prečnika oko 5 cm i debljine oko 1 cm. Umočiti ih u razmućena i osoljena jaja, pa uvaljati u prosejane mrvice sa malo brašna i pržiti ih na vrelom ulju sa obe strane. Služiti ih tople sa u slanoj vodi obarenim karfiolom i sosom od jaja.

Sos od jaja:
Umutiti 80 gr butera sa 3 krupna žumanceta. Penastoj masi dodati malo nastruganog morskog oraščića, kašiku oštrog brašna, pa naliti uz stalno mešanje oko 1/4 l vode u kojoj se bario karfiol.
Staviti na vatru i mešati dok se masa ne pretvori u gusti sos.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.