Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KOLAČI SA ČOKOLADNIM KAPIMA

Sastojci:
500 g belog brašna, 60 g sećera, 3 kasicice suvog kvasca, 50 g čokoladnih "kapi",
1 /2 kašičice soli, 2,5 dl mleka, 3 kašike maslinovog ulja, 1 jaje

Priprema:

Ugrejte rernu na 200 C. Podmažite i pospite brašnom dva pleha sa po 10-12 udubljenja-modle za kolacice. U jednu posudu sipajte prosejano brašno, sećer, kvasac i prstohvat soli. Promešajte i napravite kupastu gomilu.. U drugoj posudi umutite jaje, mleko i ulje. Sve sipajte na gomilu brašna i sjedinite. Dodajte "kapi" čokolade. Promešajte dobro da se rasporede po celom testu. Sipajte testo u modle, ali ih ispunite samo 3/4. Stavite u rernu 20-25 minuta, odnosno dok kolaciči ne narastu i dobiju zlatnu boju. Otvorite remu. Ostavite da se kolačići hlade u modlama 5 minuta, zatim iz izvadite i stavite na rešetku da se ohlade.
Sluzite hladne kolače.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.