Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KOLAČ SA BRESKVAMA

Ako su breskve sveže, prvo ih oguliti, razdvojiti na polovine, izvaditi koštice i kratko prokuvati sa malo šećera (smedji je najbolji)- sirup od kuvanja sačuvati Za to vreme spremiti "testo"(nema potrebe za mikserom, viljuška ili žica za mućenje završava posao!


4 jaja,
6 kašika šećera,
6 kašika brašna pomešanog sa jednim pr.za pecivo,
čaša ulja, (testo dodje malo gučće nego za palačinke)

Pripremiti kalup: pokriti ga šećerom da pokrije dno i na tihoj vatri otopiti šećer da se karamelizuje - dodavati po potrebi dok sloj "karamele" ne pokrije čitavo dno, kapnuti dve-tri kapi ulja da se razlije po dnu i ostaviti da se karamela stegne (mera testa "važi" za kalupe koje koristimo za "quiche" 28cm ili četvrtasti 20x30) Kuvane polovine bresaka poredjati sa otvorom na gore i preliti testo preko... peći oko 30min na 180°-200°; pečeno testo preliti sirupom od kuvanja i sačekati da se kolač "podigne" i odvoji od kalupa - dok se ne napije sirupa (potrebne su dve čaše sirupa otprilike) zatim ga poklopiti poslužavnikom za služenje kolača i "okrenuti" Ovako se sprema skoro svako voće iz konzerve... kruške, kajsije, breskve, ananas u kolutovima (u sredine staviti po jednu trešnju pa kad se kolač okrene izgleda kao cvetovi) izgleda komplikovano, ali nije... svaki početnik može da spremi ovaj kolač, uspeva uvek!!!!

1 коментар :


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch