Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KITNIKES

Sastojci:

1 kg dunja,
800 gr šećera,
čaša soka od kupina ili malina,
malo kore od limuna,
cimeta,
nekoliko karanfilića,
orasi i bademi po želji.

Priprema:

Dunje oljuštiti, očistiti od semena i iseći na manje komade. Kuvati u malo vode dok ne omekšaju.
Ocediti od vode i propasirati. 800 gr šećera i čašu soka od kupina kuvati dok šećer ne postane lepljiv. Dodati pripremljene dunje, kašiku izrendane kore od limuna, malo cimeta i nekoliko karanfilića. Po želji doati orahe i bademe. Sipati u nakvašene ukrasne posude ili pleh. Sutradan izvaditi, prosušiti ih na vazduhu i posuti prah šećerom. Čuvati u kartonskoj kutiji.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.