Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KEKS SA SUVIM GROŽDJEM

Sastojci:

2 šolje belog brašna, 1/2 kašičice soli, 4 kašičice suvog kvasca, 2-4 kašike butera ili margarina, 1/3 šolje suvog groždja,
1-2 kašike sećera, 1/2 šolje mleka, 1 jaje

Priprema:

Zagrejte rernu na 230 C. Isecite buter na listove i pustite da omekne. U jedan sud prosejte brašno sa kvascem i dodajte so. Mesite sve sa buterom da biste dobili mrvice. Iscedite i osušite suvo groždje prethodno potopljeno u mlaku vodu i pomešajte sa testom. Dodajte sećer, ulupano jaje i mleko koliko je potrebno da se dobije testo koje može da se razvuče na debljinu od 2 cm.
Okruglom nabrašnjavljenom modlom za sečenje testa izvadite krugove prečnika 6 cm. Od preostalog testa napravite loptu, ponovo je razvucite i izvadite još krugova. Tako učinite dok ne potrošite testo. Podmažite i pospite brašnom pleh i rasporedite na njemu krugove testa
(ne vise od 8 komada). Premažite površinu testa mlekom i pecite oko 10 minuta. Kad su pečeni, izvadite ih i stavite na rešetku da se ohlade.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.