Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KAKO SE OTARASITI MRLJA OD HRANE

- Masne mrlje najbolje se uklanjaju ako se pospu debelim slojem talka. Talk se ostavi na zamrljanom mestu
24 časa, a zatim se očisti četkom. Talk efikasno skida mrlje kako sa tkanina, tako i sa nameštaja.
- Mrlje od likera na tepihu odstranićete ako zamrljano mesto protrljate čistom krpom, ovlaženom u mlakoj
vodi. Ukoliko su mrlje uporne, dodajte u vodu sodu bikarbonu.
- Mrlje od crnog vina na tkaninama, tepihu, nameštaju i sl. najlakše ćete ukloniti ako poliveno mesto
odmah sipate belo vino, a zatim očistite limunovim sokom.
- Mrlje od piva treba odmah natrljati vodom u kojoj je rastopljeno dosta soli.
- Mrlje od jaja treba ostaviti da se osuše, a zatim ih iščetkati mekom četkom, a preostalu prljavštinu
ukloniti benzinom. Ove mrlje nikada ne perite vrućom vodom!
- Tkaninu zamrljanu kafom treba potopiti u hladnu vodu, namazati glicerinom i zatim isprati u hladnoj vodi
- Mrlje od mleka uklonićete mešavinom iste količine vode i glicerina, u koju kanete nekoliko kapi amonijaka.
Tkaninu zatim prepeglajte preko gaze.
- Mrlje od voća uvek otklanjajte pre pranja tkanine. Najlakše se otklanjaju sveže mrlje, mlazom vrele vode,
a ako su starije, mlazom vrelog mleka. Pomaže i ako se natrljaju limunovim sokom, ili potope u slatko ili
kiselo mleko.
- Mrlje od oraha i orahovog lišća natopite limunovim sokom. Ostavite natopljeno nekoliko minuta, a zatim
dobro isperite vodom.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.