Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KAKO NAPRAVITI DOMAĆE KORE ZA PITU?

Pripremiti testo na sledeći način:
U vanglicu staviti pola kg brašna i kašičicu soli. Zatim lagano dodavati 2,5 dl mlake vode i mesiti rukama masu. Testo je umešeno kada se celo odlepljuje od vanglice. Radni sto posuti sa malo brašna i na njega staviti testo, oblikovati ga kao veknicu i podeliti na 12 loptica. Svaku lopticu razvijati u koru veličine pleha ili tepsije koju ćete kasnije koristiti za pripremanje. Svaku tako razvučenu koru staviti na aluminijsku foliju pa na vruć šporet po 7-8 sekundi, tek da se prosuši i malo ispecka sa obe strane. Ovakve kore se mogu koristiti za sve vrste pita.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch