Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KAKO DA BEZ KONZERVANSA I VINOBRANA NAPRAVITE ZIMNICU

Kratke, šiljate babure, predhodno očišćene od semenki i peteljki preliti kipućom vodom i ostaviti da stoje oko 3-5 minuta. Izvaditi i ostaviti da se cede. Kupus naribati sitno, dobro nasoliti, izmešati i ostaviti da stoji oko 1 sat, ocediti od soka, promešati ga sa zrnima bibera, po volji sa nekoliko sitno narendanih šargarepa i time puniti paprike. Napunjene paprike slagati u tegle ili buriće, tako da budu otvorom prema gore, gusto i tesno.
Pritisnuti odozgo pogodnim predmetom, da ne isplivaju. Naliti presolcem, koji se priprema tako da na 1 litar vode ide supena kašika soli i 2 supene kašike vinskog ili voćnog sirćeta jačine 4%, pa kad se presolac ohladi preliti one paprike s tim da ostane presolca za dolivanje. Povezati pamučnom krpom i nakon dva do tri dana doliti presolca, pa tako dva do tri puta, onda posudu hermeticki zatvoriti i ostaviti da "radi", oko dva meseca pa trošiti.

Druga varijanta :
One okrugle, takozvane "paradajz-paprike" ili "turšijare", kako ih južnije zovu, treba lagano barnuti, naravno nakon čišćenja, u mešavini vode i sirćeta, tako da odnos bude oko 4/5 u korist vode. Nadev je klasična kupus salata izmešana sa ribanom šargarepom, solju, uljem i zrnima bibera. Interesantno je da se pri tome kupus ne cedi od soli, ali se ne soli mnogo. Paprike se pune tom salatom, slažu se u posudu (tegla, bure) i nalivaju ohladjenim presolcem iz predhodnog recepta. Nega je takodje, kao u predhodnom receptu.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Preuzmite aplikaciju za Nokia mob.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Citaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.


Pošaljite nam Vaše fotografije dobrog zalogaja!