Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KAKO DA BEZ KONZERVANSA I VINOBRANA NAPRAVITE ZIMNICU

Kratke, šiljate babure, predhodno očišćene od semenki i peteljki preliti kipućom vodom i ostaviti da stoje oko 3-5 minuta. Izvaditi i ostaviti da se cede. Kupus naribati sitno, dobro nasoliti, izmešati i ostaviti da stoji oko 1 sat, ocediti od soka, promešati ga sa zrnima bibera, po volji sa nekoliko sitno narendanih šargarepa i time puniti paprike. Napunjene paprike slagati u tegle ili buriće, tako da budu otvorom prema gore, gusto i tesno.
Pritisnuti odozgo pogodnim predmetom, da ne isplivaju. Naliti presolcem, koji se priprema tako da na 1 litar vode ide supena kašika soli i 2 supene kašike vinskog ili voćnog sirćeta jačine 4%, pa kad se presolac ohladi preliti one paprike s tim da ostane presolca za dolivanje. Povezati pamučnom krpom i nakon dva do tri dana doliti presolca, pa tako dva do tri puta, onda posudu hermeticki zatvoriti i ostaviti da "radi", oko dva meseca pa trošiti.

Druga varijanta :
One okrugle, takozvane "paradajz-paprike" ili "turšijare", kako ih južnije zovu, treba lagano barnuti, naravno nakon čišćenja, u mešavini vode i sirćeta, tako da odnos bude oko 4/5 u korist vode. Nadev je klasična kupus salata izmešana sa ribanom šargarepom, solju, uljem i zrnima bibera. Interesantno je da se pri tome kupus ne cedi od soli, ali se ne soli mnogo. Paprike se pune tom salatom, slažu se u posudu (tegla, bure) i nalivaju ohladjenim presolcem iz predhodnog recepta. Nega je takodje, kao u predhodnom receptu.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch