Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KAČKAVALJ

Uzeti 5 l mleka i staviti da proključa sa 1 kašikom soli. Na ključ dodati 1 kasičicu esencije ( 1 kesicu limontusa rastvorenog u malo vode).Posto se mleko odmah zgrupa potrebno je unapred pripremiti cedilo. Masu sipati i umotati u cedilo ,pritisnuti daskom i kamenom i staviti u sito da bi mogla surutka da ode.
Pošto se sir ocedi dobro okačiti da se suši nekoliko dana na promaji u mrežastoj vrećici. Sir požuti kao pravi kačkavalj.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Preuzmite aplikaciju za Nokia mob.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Citaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs Top Recipes Sites
Marketing zatvori

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.