Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

JESENJA SARMA

Potrebno je :

glavica kiselog kupusa
800g krompira
3 dl ulja
peršun, sitno isecekan, jedna veza
2-3 glavice crnog luka.
3 dl pirinča
juneće kocke za supu
12 dl vode

Odvojiti listove kupusa pa iseći zadebljanje na listu. Prokuvati listove da omekšaju pa praviti sarme sa nadevom koji se pravi od krompira izribanog na rendetu koji se na jednom decilitru ulja prži sa lukom i pirinčem. Dve kocke za supu (poželjno juneće) skuvati u dva decilitra vode i naliti u nadev desetak minuta. Na kraju dodati seckan peršunov list. Uvijene sarme staviti u odgovarajuću šerpu ili lonac, preliti sa 2 dl ulja i jednom litrom vode u kome se rastvore dve kockice za supu. Sarmu kuvati jedan sat i služiti.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.