Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

FRANCUSKA PITA SA PILETINOM

Potrebno je:
šolja šampinjona,
2 komada belog mesa,
paketić lisnatog testa,
glavica crnog luka,
2 kašike putera ili ulja,
šolja bešamela(1 kašika margarina, 2 ravne kašike brašna, 1/4l mleka) ,
1/2 šolje struganog sira,
kašikica ljute aleve paprike,
kašikica peršunovog lista,
biber, so.

Priprema:
crni luk sitno iseckajte i propržite na puteru. Dodajte šampinjone isečene na listiće i belo meso isečeno na kockice. Pirjanite poklopljeno tri minuta pa skinite poklopac i dalje pirjanite da voda ispari. Dodajte bešamel, jos malo pirjanite, pa začinite alevom paprikom i biberom.
Posolite, skinite s vatre, dodajte peršun i polovinu struganog sira. Polovinu odmrznutog lisnatog testa razvucite preko pokvašenog pleha, tako da i stranice pleha budu obložene testom. Izručite pripremljenu masu, pa poklopite korom od druge polovine testa. Pospite parmezanom
i pecite u pećnici oko 40 minuta.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch