Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

DJEVRECI (KUVANI)

Potrebno je:

brašno 500g
ulje 100ml
jaje 1 kom
kvasac 20-30g
mleko
malo šećera 125ml
so


Priprema:
-testo zamesiti, po potrebi dodati malo vode
-testo ne treba da kisne (važan detalj!)
-oblikovati u već prepoznatljivu formu djevreka
-ubaciti u ključalu vodu (u zavisnosti od veličine posude i umešnosti
kuvara broj ubačenih djevreka trebalo bi da bude razuman)
-kuvati dok ne isplivaju na površinu!
-poredjati na zamašćen pleh
-premazati djevreke žumancetom
-posuti susamom
-peći na temperaturi od 220-250 C (430-480 F)
-nakon pečenja staviti ih na rešetku da se prohlade

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.