Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

BUREK - II

Potrebno je:

1 kgr srednjih kora,
1 kgr sira,
1 l vode prokuvane sa 1 kašičicom soli,
10 kašika ulja,
2 ravne kašike masti.

Prokuvanu vodu prohladiti, da ostane mlaka. Podmazati okruglu tepsiju uljem i na dno staviti prvu koru. Još jednu koru ostaviti za odozgo. Ostatak kora podeliti na 3 dela. Uzeti prvi deo kora i umakati jednu po jednu u prohladjenu vodu i zgužvane stavljati preko prve kore na dnu tepsije. Posuti polovinom izdrobljenog sira (250 gr). Potom u drugom sloju redjati drugi deo kora, takodje umakan u vodu, pa opet posuti drugom polovinom sira. Staviti i treći sloj umakanih kora, a onom ostavljenom (suvom) korom prekriti burek odozgo. Ugrejati preostalu vodu i sa 2-3 kašike tečnosti ovlažiti-premazati gornju koru. Peći u rerni da se lepo ispeče, a kada bude pečceno, prevrnuti burek tako da donja kora bude gore, i vratiti u rernu (koja se tada isključi) da ostane još 10 minuta. Prohladiti malo i služiti.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch