Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

BORANIJA NA GRČKI NAČIN

Potrebno je:
1 kgr mlade boranije,
5 glavica crnog luka,
2 paprike,
5 paradajza,
so, aleva paprika,
ulje.

Boraniju oprati, očistiti, preseći na pola i obariti u slanoj vodi. Za to vreme luk sečen na rebra i papriku sečenu na kolutove
propržti na ulju. Kada omekša, dodati paradajz isečen na tanke kolutove. Posoliti i poprašiti alevom paprikom.
U vatrostalnu posudu sipati malo ulja, staviti red oceđene obarene boranije, pa red mešavine luka, paradajza i
paprike i tako dok se sve ne utroši. Odozgo treba da bude boranija, a preko nje nekoliko kolutova sečenog paradajza.
Posoliti, naliti vodom u kojoj je kuvana boranija, poprskati sa malo ulja i staviti u rernu da se peče.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch