Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

BAKLAVA

Sastojci:

1/2 kg tankih kora,
1/2 kg mlevenih oraha,
1/4 ulja,
1/2 kg šećera,
šaka suvog grožđa,
1 limun.

Priprema:

U podmazan pleh ređati kore, svaku poprskati uljem i na svaku drugu staviti orahe i malo suvog grožđa.
Kad se potroši sav materijal, baklava se iseče na pravilne kvadrate, ali se komadi ne vade, svako parče
zalije se vrelim uljem i peče na umerenoj vatri. Kad je baklava pečena, ostavi se da se prohladi i zalije
sirupom od rastopljenog šećera i vode, u koji je dodat i sok od limuna.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.