Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

ATKINS DIJETA

Ova dijeta se sastoji u tome da se isključi unos ugljenih hidrata u organizam kako bi pomogli telu da se očisti od naslaga sala. Sa ovom dijetom nećete biti gladni, ne morate jesti samo tri puta na dan, ne trebate hranu meriti i posebno spremati obroke, ne morate piti čajeve i tablete protiv pojačanog apetita, ne morate trčati ili ići na akupunkturu.

KAKO DELUJE

Sa potpunim isključenjem unošenja ugljenih hidrata, naše naslage sala počnu se topiti. Sa prvih 6 dana gubite 5 kg, svaki sledeći dan lakši ste za 1 kg. Za 24 dana možete izgubiti do 20 kg – 100 %.

OPREZ

Ako samo jedan dan, samo jednom pojedete komadić hleba ili bilo kakvu sitnicu koja sadrži ugljene hidrate organizam će blokirati topljenje masnih naslaga.
NE SME SE JESTI HRANA KOJA SADRŽI UGLJENE HIDRATE, TJ. ZABRANJENO JE :
HLEB, KROMPIR, BRAŠNO, PIRINAČ, SOJA, GRAŠAK, PREZLE, POHOVANO MESO,
TESTENINE, KIKIRIKI, MUŠMULE, LEŠNIK, VIRŠLE, ZAPRŠKA NIKAKO.
MLEČNI PROIZVODI – mleko, puter, kiselo mleko i pavlaka, jogurt, margarin, šlag, šecer, čokolada,
razne grickalice slane i slatke, sladoled, ni jedna vrsta sira, ništa od voća.

Da bi nadoknadili potrebu za gore navedenom hranom uzimajte VITAMINE i to: C, E, A, B, kalcijum,
magnezijum, oligovit...

TRAJANJE

Ovu dijetu možete držati onoliko dana koliko želite smršati. Kada postignete željenu težinu, organizam neće
dobijati na kilaži izvesno vreme, čak i godinu-dve.
OVA DIJETA NIJE OPASNA PO ZDRAVLJE A ORGANIZAM SE ČISTI. NAJTEŽE JE PRVIH
6 DANA.

HRANA I PIĆE

MOŽETE JESTI:
SVE VRSTE MESA:
Junetina, piletina, teletina, svinjetina, jagnjetina, guska, patka, ćuretina, sve vrste iznutrica, divljač na sve načine- osim pohovana- kuvano, pečeno, roštilj, možete jesti i čvarke ali bez hleba, sušeno meso, kobasice osim viršli, sve vrste narezaka.
SVE VRSTE RIBE:
Morske ribe, slatkovodne ribe, sve vrste ribljih konzervi.
SVE VRSTE SALATA:
Sveža zelena, paprike, sveže ili pečene, paradajz, krastavci, sveže zelje ili kiselo, cvekla, salata od morskih
plodova,salata od luka,sveži spanać. Sve salate začiniti sa uljem, sirćetom, solju, biberom,. ajvarom- po želji.
Mozete jesti jaja na sve načine.
SVE VRSTE POVRĆA:
Karfiol, blitva, spanać, praziluk, kelj, luk, zelje,artičoke, patlidžan, šargarepa, peršun, celer, rotkvice, pečurke.

MOŽETE PITI:
Mineralna voda, limun, crna kafa, sve vrste čaja bez šećera, pola litre belog vina ili 1 litar gemista ali nakon 6. dana dijete. Umesto šećera-natreen.

3 коментара :

  1. e jeste ovo super dijeta ja svake godine po mesec daba odvojim da se dovedem u red!!! efikasna 100% provereno

    ОдговориИзбриши
  2. Ова дијета је много опасна по живот, наравно ако је држи неки ментол који не поштује правила, не уноси потребне витамине, не једе поврће које је дозвољено у дијети него само месо... Мој ћале је смршао прошле године 20 и кусур кила с овом дијетом без икаквих последица, зато сам је и ја сада почео!

    ОдговориИзбриши
  3. Opasna je po zdravlje ali jedino
    atkinsonova dijeta može da skine i do 20kg,doduše sa produženom drugom fazom.Tako da svak o zna šta mu je činiti :)

    ОдговориИзбриши


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Registujte domene po povoljnoj ceni. U kontrol panelu imate potpunu kontrolu nad domenima čak iako nemate predznanje ili ste napredni korisnik. Pomoću Sitebuilder-a možete napraviti Vaš sajt - brzo i lako bez ikakvog predhodnog znanja. Jednim klikom možete pokrenuti blog ili web prodavnicu (alat je jednostavan za korišćenje i odmah možete početi sa prodajom Vaših proizvoda).

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Top blogova