Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

AMERIČKA TORTA OD ANANASA

Potrebno je za 6-8 osoba:

4 jajeta
1 nepuna šolja šećera
1 šolja oštrog brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/4 kašičice soli
1 šolja izgnječenog, ocedjenog ananasa iz konzerve
1 šolja sitno isečenih oraha.

PREMAZ OD ANANASA:
1/4 šolje maslaca
1 3/4 šolje prosejanog šećera u prahu
1 kašičica vanilin šećera
vrlo malo soli
1/3 šolje dobro ocendjenog izgnječenog ananasa iz konzerve
Podmazati maslacem dva pleha za tortu prečnika 20 cm, obložiti ih masnom hartijom i premazati hatriju maslacem.
Mutiti žumance dok se ne zgusnu, dodati polovinu šećera i mutiti dalje dok masa ne postane laka i penasta. Posebno ulupati čvrstu penu od belanaca, umešati preostali šećer i lupati dalje dok pena ne postane sasvim čvrsta i sjajna. Zatim dodati postepeno umućene žumance, brašno (prosejano zajedno sa praškom za pecivo i šolju), ananas i orahe. Izručiti masu u pripremljene plehove i peći u umereno zagrejanoj rerni (225C) pola sata ili dok testo ne počne da se odvaja od zidova kalupa. Pečeno testo izvaditi i ostaviti da se ohladi.Za to vreme penasto umutiti maslac, umešati postepeno šećer, pa dodati vanilu, so i ananas. Ovim premazom sastaviti dva
dela torte i premazati je odozgo i sa strane.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch