Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

AMBASADOR ROLAT

Sastojci:
7 jaja
150 g šećera
30 g oštrog brašna
150 g celih oraha

Za krem:

500 ml mleka
200 g šećera u prahu
75 g oštrog brašna
250 g putera

Za nadev:

3 banane
250 g žele bombona
100 ml ruma
čokolada ili čokoladne mrvice za posipanje
Priprema:
Šecer zagrevati do zlatno žute boje i dodati orahe. Vruću smesu sipati na pek-papir, ohladiti, a zatim samleti.
Belanca dobro umutiti, dodavati jedno po jedno žumance, pa lagano dodavati karamel od oraha i brašno.
Smesu sipati u kalup, veličine 40x30 cm oblozen pek-papirom i peći na 180 stepeni 20 minuta. Pečenu koru
izvaditi iz kalupa, staviti na vlažnu krpu i uviti u rolat. Šećer i brašno razmutiti u 100 ml hladnog mleka, sipati
u ostatak provrelog mleka i kuvati nekoliko minuta. Krem ohladiti i pomešati ga sa umućenim puterom.
Koru premazati polovinom krema, pa posuti iseckanim žele bombonama natopljenim u rum. Cele banane nakapati sokom od limuna, rasporediti uz rub biskvita sa one strane sa koje počinje uvijanje rolata. Savijen rolat premazati ostatkom krema i posuti mrvicama čokolade ili rastopljenom čokoladom.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Registujte domene po povoljnoj ceni. U kontrol panelu imate potpunu kontrolu nad domenima čak iako nemate predznanje ili ste napredni korisnik. Pomoću Sitebuilder-a možete napraviti Vaš sajt - brzo i lako bez ikakvog predhodnog znanja. Jednim klikom možete pokrenuti blog ili web prodavnicu (alat je jednostavan za korišćenje i odmah možete početi sa prodajom Vaših proizvoda).

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Top blogova